Zoznam filmov - Filmové osobnosti - Členovia Zabudol si heslo či nick? | Zaregistruj sa | Prihlás sa | Odkazy | Nastavenia | Moji priatelia  
Home
   Domov  |   Fórum  |   Horor  |   Komédia  |   Thriller  |   Dráma  |   Sci-Fi  |   Fantasy  |   Action  |   Pomoc  |  
Podrobné vyhľadávanie
  DVD Predajňa
  Novinky
  Fórum
  Aktívne diskusie
  Scenáre
  Fotky
  Zoznam Recenzií
  Biografie
  Filmy
  NAJ filmy
  Tapety - Wallpapery
  Kalendár premiér
  Recenzie
  TOP 100
  A-Z index
  Chat
  Linky
  Kinema.sk


Filmografia

 Herec
Medvídek (2007)  69% 69%  
Rokonok (2006)  60% 60%  Mr. Menzel
Útek do Budína (2002)  50% 50%  Count
Ab ins Paradies (2001)  80% 80%  Pfarrer
Všichni moji blízcí (1999)
Vsichni moji blízcí
 95% 95%  Stein
Příliš hlučná samota (1996)
Une trop bruyante solitude
   Professor
Má je pomsta (1995)
Ma je pomsta
 50% 50%  Director
Jak si zasloužit princeznu (1995)
Jak si zaslouzit princeznu
 60% 60%  Painter
Všetko čo mám rád (1992)
Everything I Like
 88% 88%  Vasek
Obecná škola (1991)
The Elementary School
 89% 89%  Gynecologist
Zvláštne bytosti (1990)
Zvlástní bytosti
   Slovácek
Praski student (1990)    (1990)
Něžný barbar (1990)
Nezny barbar
 92% 92%  Doctor
Utekajme, už ide (1987)
Utekajme, uz ide
 62% 62%  Vet
Albert (1985)    Officer
Srdečný pozdrav ze zeměkoule (1982)
Srdecny pozdrav ze zemekoule
 55% 55%  Dr. Jánský
Fandy, ó Fandy (1982)  40% 40%  Ing. Ruzicka
Upír z Feratu (1981)
Upir z Feratu
 62% 62%  Dr. Marek
Povídka malostranská (1981)    
Buldoci a třešně (1981)
Buldoci a tresne
 64% 64%  Císník
Báječní muži s klikou (1978)
Bajecni muzi s klikou
 50% 50%  Kolenatý
30 panen a Pythagoras (1977)  30% 30%  Ludolf
Modrá planeta (1977)    Ing. Pavlík
Hra o jablko (1976)  70% 70%  Dr. Joseph John
Nevěsta (1970)
Nevesta
 90% 90%  
Spaľovač mŕtvol (1968)
The Cremator
 91% 91%  Dvorzak
Zločin v šantánu (1968)
Zlocin v santánu
 80% 80%  Clown
Rozmarné léto (1968)
Capricious Summer
 90% 90%  Arnostek (tightrope walker)
Hotel pro cizince (1967)  100% 100%  Pot-boy
Dita Saxová (1967)  80% 80%  Herbert Lagus
Soukromá vichřice (1967)
Soukromá vichrice
   
Návrat ztraceného syna (1966)    Jirí
Flám (1966)    Hooligan
Každý den odvahu (1964)
Kazdy den odvahu
 70% 70%  
Kdyby tisíc klarinetů (1964)
Kdyby tisíc klarinetu
 70% 70%  Pvt. Sultze
Obžalovaný (1964)
Obzalovany
   

 
 Réžia
Obsluhoval jsem anglického krále (2006)
I Served the King of England
 67% 67%  
Život a neobyčejná dobrodružství vojáka Ivana Čonkina (1994)
Life and Extraordinary Adventures of Private Ivan Chonkin
 90% 90%  
Zebracka opera (1991)  70% 70%  
Skřivánci na niti (1990)
Larks on a String
 92% 92%  
Konec starých časů (1989)
The End of Old Times
 80% 80%  
Vesničko má středisková (1985)
My Sweet Little Village
 88% 88%  
Prague (1985)    
Slavnosti sněženek (1983)
The Snowdrop Festival
 75% 75%  
Krasosmutnení (1982)    
Postřižiny (1980)
Short Cut
 88% 88%  
Báječní muži s klikou (1978)
Bajecni muzi s klikou
 50% 50%  
Na samotě u lesa (1976)
Seclusion Near a Forest
 91% 91%  
Promeny krajiny (1974)    
Kdo hledá zlaté dno (1974)
Kdo hleda zlate dno
 70% 70%  
Rozmarné léto (1968)
Capricious Summer
 90% 90%  
Zločin v šantánu (1968)
Zlocin v santánu
 80% 80%  
Ostro sledované vlaky (1966)
Closely Watched Trains
 82% 82%  
    · Nominácia na BAFTA Award - Best Film 1969
Zločin v dívčí škole (1965)
Zlocin v dívcí skole
 80% 80%  
Koncert 65 (1965)    
Umrel nám pan Foerster (1962)    
Domy z panelu (1960)    
 
 Scenár
Obsluhoval jsem anglického krále (2006)
I Served the King of England
 67% 67%  
Zebracka opera (1991)  70% 70%  
Skřivánci na niti (1990)
Larks on a String
 92% 92%  
Slavnosti sněženek (1983)
The Snowdrop Festival
 75% 75%  126 votes
Postřižiny (1980)
Short Cut
 88% 88%  
Báječní muži s klikou (1978)
Bajecni muzi s klikou
 50% 50%  
Kdo hledá zlaté dno (1974)
Kdo hleda zlate dno
 70% 70%  
Promeny krajiny (1974)    
Zločin v šantánu (1968)
Zlocin v santánu
 80% 80%  
Ostro sledované vlaky (1966)
Closely Watched Trains
 82% 82%  
    · Nominácia na BAFTA Award - Best Film 1969
Koncert 65 (1965)    

 Vystupoval v
Sametová kocovina (2000)
Sametová kocovina
   Sám seba



Menzel opäť nakrúca Hrabala - novela Obsluhoval jsem anglického krále.
Príspevok čitateľa zuzanazaj   
[pred 13. rokmi]
Menzel opäť nakrúca Hrabala
Presne 40 rokov po vzniku Oscarom oceneného filmu Ostře sledované vlaky bude Jiří Menzel nakrúcať ďalšiu látku vytvorenú podľa Bohumila Hrabala.
Tentoraz to bude novela Obsluhoval jsem anglického krále. Prvá klapka padne 9. marca, koprodukčný film by mal mať premiéru koncom tohto roku.
Slávnu predlohu k filmu sprevádzali spory o filmové práva i hľadanie ideálneho režiséra. Tým mali v priebehu desiatich rokov byť okrem Menzela i Karel Kachyňa, Jan Hřebejk a Jan Svěřák. To, že látky sa opäť chopí Menzel, bolo oznámené práve pred rokom.
Posledným Menzelovým filmom bol príbeh s názvom Život a neobyčejná dobrodružství vojáka Ivana Čonkina, ktorý sa v kine objavil pred dvanástimi rokmi. "Som dieťa socializmu, neviem žobrať peniaze," vysvetľuje Menzel túto dlhú prestávku. Odvtedy sa vraj filmu bál, pretože mu nikto neponúkol
námet, ktorý by za to stál. V medziobdobí stál na divadelnom javisku doma i v zahraničí.
V ... [ďalej]
TotalRating:  TotalRating: 48%  TR 48% (ratings:3)
zuzanazaj

KarmaRank: 5



Dubnica nad Váhom
Príspevkov: 4
 
Pridaj biografiu k tejto osobnosti










Návrat hore Parfémy - Knihkupectvo - DVD - Knihy - České knihy  Zoznam filmov - Filmové osobnosti - Členovia
Copyright © 2002 FilmKlub.sk, Všetky práva vyhradené.
Publikovanie alebo dalšie šírenie obsahu serveru FilmKlub.sk je bez písomného suhlasu redakcie zakázané.