Zoznam filmov - Filmové osobnosti - Členovia Zabudol si heslo či nick? | Zaregistruj sa | Prihlás sa | Odkazy | Nastavenia | Moji priatelia  
Home
   Domov  |   Fórum  |   Horor  |   Komédia  |   Thriller  |   Dráma  |   Sci-Fi  |   Fantasy  |   Action  |   Pomoc  |  
Podrobné vyhľadávanie
  DVD Predajňa
  Novinky
  Fórum
  Aktívne diskusie
  Scenáre
  Fotky
  Zoznam Recenzií
  Biografie
  Filmy
  NAJ filmy
  Tapety - Wallpapery
  Kalendár premiér
  Recenzie
  TOP 100
  A-Z index
  Chat
  Linky
  Kinema.sk

Alain Delon

herec

má 83 rokov
Dátum narodenia: 8.11.1935 - Sceaux, Hauts-de-Seine, France
Výška: 178 cm
Znamenie:
ŠKORPIÓN
Iné celebrity v tomto znamení

FilmografiaFotky z filmov (10)

 Herec
The Red Circle (2009)    
Asterix a olympijské hry (2008)
Astérix aux jeux olympiques
 63% 63%  Jules Cesar (Julius Caesar)
Lion, Le (2003)  40% 40%  John Bullit
Herci (2000)
Acteurs, Les
 79% 79%  Alain Delon
Polovičná šanca (1998)
Half a Chance
 60% 60%  Julien Vignal
Jour et la nuit, Le (1997)  30% 30%  Alexandre
Cent et une nuits de Simon Cinéma, Les (1995)  62% 62%  Alain Delon, en visite
Ours en peluche, L' (1994)  70% 70%  Jean Rivičre
Un crime (1993)    Maître Charles Dunand
Návrat Casanovy (1992)
Retour de Casanova, Le
 48% 48%  Casanova
Nouvelle vague (1990)  62% 62%  Lui: Roger Lennox, Richard Lenno
Vražedný tanec (1990)
Dancing Machine
   Alan Wolf
Nebuďte spiaceho policajta (1988)
Never Wake a Cop
 59% 59%  Eugéne Grindel
Cesta (1986)
Passage, Le
 42% 42%  Jean Diaz
Slovo policajta (1985)
Parole de flic
 66% 66%  Daniel Pratt
Swannova láska (1984)
Un amour de Swann
 58% 58%  Baron de Charlus
Náš príbeh (1984)
Notre histoire
 60% 60%  Robert Avranche
Šok (1982)
Shock
 60% 60%  Martin Terrier/Christian
Bojovník (1982)
Battant, Le
 48% 48%  Jacques Darnay
Teherán ´43 (1981)
Tegeran-43
 80% 80%  Inspector Foche
Kto nastaví kožu (1981)
Pour la peau d'un flic
 69% 69%  Choucas
Traja muži na zabitie (1980)
Trois hommes ŕ abattre
 66% 66%  Michel Gerfaut
Toubib, Le (1979)    Jean-Marie Desprée
Letisko '79 - Prípad Concorde (1979)
The Concorde: Airport '79
 47% 47%  Capt. Paul Metrand
Attention, les enfants regardent (1978)    L'homme
Gang (1977)
Gang, Le
 60% 60%  Robert, dit 'le dingue'
Smrť darebáka (1977)
Mort d'un pourri
 74% 74%  Xavier 'Xav' Maréchal
Armaguedon (1977)  70% 70%  Dr. Michel Ambrose
Uspěchaný muž (1977)
Man in a Hurry
 70% 70%  Pierre Niox
Pan Klein (1976)
Monsieur Klein
 68% 68%  Robert Klein
Comme un boomerang (1976)  64% 64%  Jacques Batkin
Zorro (1975)  54% 54%  Don Diego, the false Miguel de l
Cigáň (1975)
Gitan, Le
 70% 70%  Hugo Sennart, Le Gitan
Poviedka o policajtovi (1975)
Flic Story
 75% 75%  Roger Borniche
Race des seigneurs, La (1974)  54% 54%  Julien Dandieu
Ledová ňadra (1974)
Seins de glace, Les
 48% 48%  Marc Rilson
Borsalino a spol. (1974)
Borsalino & Co.
 66% 66%  Roch Siffredi
Dvaja muži v meste (1973)
Deux hommes dans la ville
 93% 93%  Gino Strabliggi
Tony Arzenta (1973)  80% 80%  Tony Arzenta
Liečba šokom (1973)
Shock Treatment
 70% 70%  Devilers
Spálené stodoly (1973)
Granges brulées, Les
 59% 59%  Le juge Pierre Larcher
Škorpión (1973)
Scorpio
 54% 54%  Jean Laurier, a.k.a. Scorpio
Zavraždenie Trockého (1972)
The Assassination of Trotsky
 86% 86%  Frank Jackson
Prvá klidná noc (1972)
Prima notte di quiete, La
 68% 68%  Daniele Dominici
Policajt (1972)
Un flic
 93% 93%  Commissaire Edouard Coleman
Krvavé slunce / Rudé slunce (1971)
Soleil rouge
 65% 65%  Gauche, a.k.a. Gotch Kink
Veuve Couderc, La (1971)  62% 62%  Jean Lavigne
Hlavne v kľude (1971)
Doucement les basses
   Simon Dedieu
Osudový kruh (1970)
Cercle rouge, Le
 78% 78%  Corey
Borsalino (1970)  62% 62%  Roch Siffredi
Jeff (1969)  70% 70%  Laurent
Sicílsky klan (1969)
The Sicilian Clan
 81% 81%  Roger Sartet
Bazén (1969)
Piscine, La
 62% 62%  Jean-Paul
Madly (1969)  80% 80%  Julien Dandieu
Podivuhodné príbehy (1968)
Tales of Mystery
 58% 58%  William Wilson (segment "William
The Girl on a Motocycle (1968)  60% 60%  Daniel
Sbohem příteli (1968)
Adieu l'ami
 61% 61%  Dino Barran
Dobrodruhovia (1967)
The Last Adventure
 68% 68%  Manu
Samuraj (1967)
The Godson
 84% 84%  Jef Costello
Ďábelsky Váš (1967)
Diaboliquement vôtre
 54% 54%  Pierre Lagrange a.k.a. Georges C
Stratená jednotka (1966)
Lost Command
 70% 70%  Capt. Phillipe Esclavier
Texas je za riekou (1966)
Texas Across the River
 62% 62%  Don Andrea Baldazar aka Baldy
Is Paris Burning? (1966)  58% 58%  Jacques Chaban-Delmas
Once a Thief (1965)  62% 62%  Eddie Pedak
Kočky (1964)
Joy House
 62% 62%  Marc
Čierny tulipán (1964)
The Black Tulip
 69% 69%  Julien de Saint Preux/Guillaume
Žltý Rolls-Royce (1964)
The Yellow Rolls-Royce
 62% 62%  Stefano
Insoumis, L' (1964)  80% 80%  Thomas
Gepard (1963)
The Leopard
 84% 84%  Tancredi Falconeri
    · Nominácia na Golden Globe - Most Promising Newcomer - Male 1964
Melódia podzemia (1963)
Mélodie en sous-sol
 68% 68%  Francis Verlot
Diabol a desatoro (1962)
Devil and the Ten Commandments
 70% 70%  Pierre Messager, the son (episod
Zatmenie (1962)
The Eclipse
 87% 87%  Piero
Le Chien (1962)    
Amours célčbres (1961)  96% 96%  Prince Albert/Le duc Albert (seg
Jaká slast žít (1960)
The Joy of Living
 80% 80%  Ulysse Cecconato
Rocco a jeho bratia (1960)
Rocco and His Brothers
 92% 92%  Rocco Parondi
V plnom slnku (1960)
Blazing Sun
 80% 80%  Tom Ripley
Faibles femmes (1959)  80% 80%  Julien Fenal
Buď pekná a mlč (1958)
Be Beautiful But Shut Up
   Loulou
Christine (1958)  54% 54%  Franz Lobheiner
Quand la femme s'en męle (1957)  70% 70%  Jo

 
 Réžia
Bojovník (1982)
Battant, Le
 48% 48%  
Kto nastaví kožu (1981)
Pour la peau d'un flic
 69% 69%  
 
 Scenár
Un crime (1993)    
Nebuďte spiaceho policajta (1988)
Never Wake a Cop
 59% 59%  adaptation
Cesta (1986)
Passage, Le
 42% 42%  
Slovo policajta (1985)
Parole de flic
 66% 66%  adaptation
Bojovník (1982)
Battant, Le
 48% 48%  
Šok (1982)
Shock
 60% 60%  adaptation
Kto nastaví kožu (1981)
Pour la peau d'un flic
 69% 69%  
Traja muži na zabitie (1980)
Trois hommes ŕ abattre
 66% 66%  
Comme un boomerang (1976)  64% 64%  
 
 Produkcia
Un crime (1993)    executive producer
Návrat Casanovy (1992)
Retour de Casanova, Le
 48% 48%  executive producer
Vražedný tanec (1990)
Dancing Machine
   
Nebuďte spiaceho policajta (1988)
Never Wake a Cop
 59% 59%  
Cesta (1986)
Passage, Le
 42% 42%  
Bojovník (1982)
Battant, Le
 48% 48%  
Traja muži na zabitie (1980)
Trois hommes ŕ abattre
 66% 66%  
Toubib, Le (1979)    
Smrť darebáka (1977)
Mort d'un pourri
 74% 74%  
Uspěchaný muž (1977)
Man in a Hurry
 70% 70%  
Pan Klein (1976)
Monsieur Klein
 68% 68%  
Poviedka o policajtovi (1975)
Flic Story
 75% 75%  
Cigáň (1975)
Gitan, Le
 70% 70%  
Ledová ňadra (1974)
Seins de glace, Les
 48% 48%  
Borsalino a spol. (1974)
Borsalino & Co.
 66% 66%  
Dvaja muži v meste (1973)
Deux hommes dans la ville
 93% 93%  
Borsalino (1970)  62% 62%  
Madly (1969)  80% 80%  
Insoumis, L' (1964)  80% 80%  

 Vystupoval v
Visconti (2002)  50% 50%  Sám seba
On ne peut pas plaire ŕ tout le monde (2000)    Sám seba
Luchino Visconti (1999)  60% 60%  Sám seba (archive footage)
Belmondo, le magnifique (1996)  99% 99%  Sám seba
Il était une fois: Le gala de l'union des artistes (1980)    En personne/Sám seba (+ numéro de
1000 Tode des Yvan Chiffre, Die (1976)    Sám seba
The 37th Annual Academy Awards (1965)    Sám seba - Presenter: Special Vis
Showman (1963)    Sám seba



Príspevok čitateľa etienne    [pred 12. rokmi]
Bolo to v roku 1957, keď mladého Alaina Delona obsadil do svojho filmu QUAND LA FEMME S’EN MELE francúzsky režisér Yves Allegret a tým aj odštartoval jeho veľkú hereckú kariéru, za ktorú stačil účinkovať v 87 filmovch a to pod taktovkou mnohých veľkých a významných režisérov ako boli Antionioni, Visconti, Clément, Malle, ale aj mnohý ďalší.
V roku 1958, počas natáčania filmu „CHRISTINE“ sa stretáva s Romy Schneiderovou a o dva roky nato spolu účinkujú v divadle v hre od Johna Forda „Dommage qu’elle soit une putain“ pod vedením Luchina Viscontiho. V roku 1960 prišla aj jeho veľká šanca vo filme „PLEIN SOLEIL“, ktorý bol adaptáciou známej novely „Mr. Ripley“ od Patricie Highsmith, a v ktorom mu dal šancu si zahrať René Clément. O rok na to sa stal súčasťou filmu Luchina Viscontiho „Rocco a jeho bratia“, v ktorom si zahral hlavnu úlohu. Film napokon získal na Benátskom festivale v roku 1961 Zvláštnu cenu, a tiež cenu FIPRESCI.
Aj obdobie ... [ďalej]
Nedostatok ratingov
etienne

KarmaRank: 8



Príspevkov: 1132
 
Pridaj biografiu k tejto osobnosti










Návrat hore Parfémy - Knihkupectvo - DVD - Knihy - České knihy  Zoznam filmov - Filmové osobnosti - Členovia
Copyright © 2002 FilmKlub.sk, Všetky práva vyhradené.
Publikovanie alebo dalšie šírenie obsahu serveru FilmKlub.sk je bez písomného suhlasu redakcie zakázané.