Zoznam filmov - Filmové osobnosti - Členovia Zabudol si heslo či nick? | Zaregistruj sa | Prihlás sa | Odkazy | Nastavenia | Moji priatelia  
Home
   Domov  |   Fórum  |   Horor  |   Komédia  |   Thriller  |   Dráma  |   Sci-Fi  |   Fantasy  |   Action  |   Pomoc  |  
Podrobné vyhľadávanie
  DVD Predajňa
  Novinky
  Fórum
  Aktívne diskusie
  Scenáre
  Fotky
  Zoznam Recenzií
  Biografie
  Filmy
  NAJ filmy
  Tapety - Wallpapery
  Kalendár premiér
  Recenzie
  TOP 100
  A-Z index
  Chat
  Linky
  Kinema.sk

Sam Neill

herec

má 71 rokov
Skutočné meno: Nigel Neill
Dátum narodenia: 14.09.1947 - Omagh, Co. Tyrone, Northern Ireland, UK
Výška: 186 cm
Znamenie:
PANNA
Iné celebrity v tomto znamení

FilmografiaFotky z filmov (3)

 Herec
Svitanie (2009)
Daybreakers
 81% 81%  Charles Bromley
How to Change in 9 Weeks (2008)    
Robinson Crusoe (2008)    Jeremiah Blackthorn (12 episodes
Iron Road (2008)  90% 90%  Alfred Nichol
Skin (2008)  80% 80%  Abraham Laing
Telepathy (2008)    
Tudorovci (2007)
The Tudors
 86% 86%  Cardinal Thomas Wolsey (10 episo
Angel (2007)  70% 70%  Théo
Neodolateľný (2006)
Irresistible
 78% 78%  Craig
Malá ryba (2005)
Little Fish
 75% 75%  The Jockey
To the Ends of the Earth (2005)    Mr. Prettiman
Gallipoli (2005)  80% 80%  Narrator (voice)
Gelibolu (2005)  80% 80%  Narrator
Mary Bryant (2005)  78% 78%  Governor Arthur Phillip
Záhada Bermudského trojuhelníku (2005)
The Triangle
 78% 78%  Eric Benirall
Yes (2004)  70% 70%  Anthony
Wimbledon (2004)  68% 68%  Dennis Bradbury
Jessica (2004)  82% 82%  Richard Runche
Stiff (2004)  70% 70%  Lionel Merricks
Cudzinec (2003)
Perfect Strangers
 88% 88%  The Man
Bitkári (2002)
Dirty Deeds
 65% 65%  Ray
Doktor Živago (2002)
Doctor Zhivago
 85% 85%  Victor Komarovsky
Vysoká hra (2002)
Framed
 60% 60%  Eddie Meyers
Človek v ZOO (2001)
The Zookeeper
 80% 80%  Ludovic
Submerged (2001)  60% 60%  Lt. Cmdr. Charles B. 'Swede' Mom
Jurský park 3 (2001)
Jurassic Park III
 60% 60%  Dr. Alan Grant
Čarovný puding (2000)
The Magic Pudding
 70% 70%  Sam Sawnoff (voice)
Moje matka Frank (2000)
My Mother Frank
 70% 70%  Professor Mortlock
Sally Hemmingsová: Americký škandál (2000)
Sally Hemings: An American Scandal
 60% 60%  Thomas Jefferson
Mise v ohrožení (2000)
The Dish
 72% 72%  Cliff Buxton
Andrew - člen našej rodiny (1999)
Bicentennial Man
 67% 67%  'Sir' Richard Martin
Molokai (1999)
Molokai: The Story of Father Damien
 75% 75%  Walter Murray Gibson
Zaklínač koní (1998)
The Horse Whisperer
 72% 72%  Robert MacLean
Merlin (1998)  77% 77%  Merlin
    · Nominácia na Emmy - Outstanding Lead Actor in a Miniseries or a Movie 1998
Pomsta bude sladká (1998)
The Revengers' Comedies
 60% 60%  Henry Bell
Merlin (1998)  77% 77%  Merlin
    · Nominácia na Golden Globe - Best Performance by an Actor in a Mini-Series or Motion Picture Made for TV 1999
Snow White: A Tale of Terror (1997)  54% 54%  Friedrich Hoffman
Horizont udalostí (1997)
Event Horizon
 65% 65%  Dr. William Weir
Děti revoluce (1996)
Children of the Revolution
 66% 66%  David 'Dave' Hoyle, aka Agent 'N
Chladnokrevně (1996)
In Cold Blood
 74% 74%  Agent Alvin Dewey
Čas smyslnosti (1995)
Restoration
 66% 66%  King Charles II
Victory (1995)    Mr. Jones
Zapomenuté stříbro (1995)
Forgotten Silver
 81% 81%  Sám seba, Actor/Director
Na pokraji šialenstva (1995)
In the Mouth of Madness
 71% 71%  John Trent
Sirény (1994)
Sirens
 56% 56%  Norman Lindsay
Kniha džunglí (1994)
The Jungle Book
 58% 58%  Colonel Geofferey Brydon
Piáno (1993)
The Piano
 88% 88%  Alisdair Stewart
Jurský park (1993)
Jurassic Park
 81% 81%  Dr. Alan Grant
Getaway: Found (1992)    Dr. Alan Grant (archive footage)
Neviditeľný na úteku (1992)
Memoirs of an Invisible Man
 58% 58%  David Jenkins
Potopenie lode Rainbow Warrior (1992)
The Rainbow Warrior
 59% 59%  Alan Galbraith
Fever (1991)  50% 50%  Elliott
Až na konec světa (1991)
Until the End of the World
 62% 62%  Eugene Fitzpatrick
One Against the Wind (1991)  72% 72%  Major James Leggatt, The Guards
    · Nominácia na Golden Globe - Best Performance by an Actor in a Mini-Series or Motion Picture Made for TV 1992
Hon na ponorku (1990)
The Hunt for Red October
 80% 80%  Captain Vasily Borodin
Francouzská revoluce (1989)
Révolution française, La
 68% 68%  Marie-Joseph-Paul-Yves-Roch-Gilb
Úplné bezvetrie (1989)
Dead Calm
 77% 77%  John Ingram
Pláč ve tmě (1988)
A Cry in the Dark
 72% 72%  Michael Chamberlain
For Love Alone (1986)    James Quick
Robbery Under Arms (1985)  70% 70%  Capt. Starlight
Víc než dost / Hojnost (1985)
Plenty
 60% 60%  Lazar
Sang des autres, Le (1984)  48% 48%  Bergman
Enigma (1983)  54% 54%  Dimitri Vasilikov
Ivanhoe (1982)  75% 75%  Brian de Bois-Guilbert
Possession (1981)  74% 74%  Mark
Posledné stretnutie (1981)
Omen III: The Final Conflict
 49% 49%  Damien Thorn
My Brilliant Career (1979)  80% 80%  Harry Beecham

 
 Réžia
The Brush-Off (2004)  70% 70%  
 
 Produkcia
The Brush-Off (2004)  70% 70%  
Stiff (2004)  70% 70%  

 Vystupoval v
Verity Lambert: Drama Queen (2008)    Sám seba - Narrator (voice)
Beyond Jurassic Park (2001)  40% 40%  Sám seba
Space (2001)  90% 90%  Sám seba - Presenter
The American Film Institute Salute to Steven Spielberg (1995)  59% 59%  Sám seba



Sam Neill
Príspevok čitateľa Steven_Hollywood   
[pred 13. rokmi]
*
Rodné meno: Nigel Neill
Dátum narodenia: 14. septembra 1947
Miesto narodenia: Omagh, County Tyrone, Severné Írsko
Výška: 183 cm
Farba očí: modrá
Farba vlasov: stredne hnedá
Zrak: používa okuliare na čítanie
Sam Neill sa narodil v Severnom Írsku v rodine armádneho dôstojníka. V roku 1954 sa však celá rodina presťahovala späť na Nový Zéland, odkiaľ pochádzali jeho rodičia. V roku 1971 vyštudoval anglickú literatúru na univerzite v Christchurchu a začal sa venovať amatérskemu divadlu. V priebehu 70-tych rokov pracoval pre Novo Zélandskú spoločnosť New Zeland National Unit vo Wellingtone ako strihač, scenárista a režisér krátkych dokumentárnych filmov. Jedným z jeho prvých filmov v ktorom sa ako herec predstavil bol film Sleeping Dogs (1977). Na konci 70-tych rokov odišiel do Austrálie, kde začal svoju profesionálnu hereckú kariéru filmom My Brilliant Career (1979). Prelomovou rolou v jeho ... [ďalej]
TotalRating:  TotalRating: 100%  TR 100% (ratings:3)
Steven_Hollywood

KarmaRank: 9



Príspevkov: 1766
 
Pridaj biografiu k tejto osobnosti










Návrat hore Parfémy - Knihkupectvo - DVD - Knihy - České knihy  Zoznam filmov - Filmové osobnosti - Členovia
Copyright © 2002 FilmKlub.sk, Všetky práva vyhradené.
Publikovanie alebo dalšie šírenie obsahu serveru FilmKlub.sk je bez písomného suhlasu redakcie zakázané.