Zoznam filmov - Filmové osobnosti - Členovia Zabudol si heslo či nick? | Zaregistruj sa | Prihlás sa | Odkazy | Nastavenia | Moji priatelia  
Home
   Domov  |   Fórum  |   Horor  |   Komédia  |   Thriller  |   Dráma  |   Sci-Fi  |   Fantasy  |   Action  |   Pomoc  |  
Podrobné vyhľadávanie
  DVD Predajňa
  Novinky
  Fórum
  Aktívne diskusie
  Scenáre
  Fotky
  Zoznam Recenzií
  Biografie
  Filmy
  NAJ filmy
  Tapety - Wallpapery
  Kalendár premiér
  Recenzie
  TOP 100
  A-Z index
  Chat
  Linky
  Kinema.sk

Dario Argento

má 78 rokov
Dátum narodenia: 7.09.1940 - Rome, Italy
Znamenie:
PANNA
Iné celebrity v tomto znamení

Filmografia
 
 Réžia
Giallo (2009)    
Armáda démonov: Matka sĺz (2007)
Terza madre, La
 72% 72%  
Máte radi Hitchcocka? (2005)
Do You Like Hitchcock?
 70% 70%  
Karetní hráč (2004)
The Card Dealer
 53% 53%  
Vrah prichádza v noci (2001)
Sleepless
 42% 42%  
Dario Argento's The Phantom of the Opera (1998)  36% 36%  
Stendhalov syndróm (1996)
The Stendhal Syndrome
 48% 48%  
Trauma (1993)  48% 48%  
Dve diabolské oči (1990)
Two Evil Eyes
 59% 59%  
Opera (1987)  64% 64%  
Phenomena (1985)  71% 71%  
Tenebre (1982)  71% 71%  
Inferno / Trojice smrti (1980)
Inferno
 72% 72%  
Suspiria (1977)  78% 78%  
Tmavo červená (1975)
Deep Red
 81% 81%  
Päť dní v Miláne (1973)
Cinque giornate, Le
 50% 50%  
Električka (1973)
Tram, Il
 59% 59%  
Deväťchvostá mačka (1971)
The Cat o' Nine Tails
 58% 58%  
Štyri muchy na sivom zamate (1971)
Four Flies on Grey Velvet
 64% 64%  
Vták s krištáľovým perím (1970)
The Bird with the Crystal Plumage
 66% 66%  
 
 Scenár
Armáda démonov: Matka sĺz (2007)
Terza madre, La
 72% 72%  
Máte radi Hitchcocka? (2005)
Do You Like Hitchcock?
 70% 70%  
Karetní hráč (2004)
The Card Dealer
 53% 53%  story
Vrah prichádza v noci (2001)
Sleepless
 42% 42%  story
Gaston Leroux's The Wax Mask (1997)  60% 60%  story
Stendhalov syndróm (1996)
The Stendhal Syndrome
 48% 48%  also story
Sekta (1991)
Demons 4: The Devil's Daughter
 66% 66%  
Dve diabolské oči (1990)
Two Evil Eyes
 59% 59%  segment
Svätyňa (1989)
The Church
 47% 47%  
Opera (1987)  64% 64%  screenplay
Démoni 2 (1986)
Demons 2
 59% 59%  
Démoni (1985)
Demons
 71% 71%  
Phenomena (1985)  71% 71%  dialogue
Tenebre (1982)  71% 71%  
Inferno / Trojice smrti (1980)
Inferno
 72% 72%  story
Suspiria (1977)  78% 78%  
Tmavo červená (1975)
Deep Red
 81% 81%  
Električka (1973)
Tram, Il
 59% 59%  
Testimone oculare (1973)  59% 59%  
Päť dní v Miláne (1973)
Cinque giornate, Le
 50% 50%  also story
Cosě sia (1972)  30% 30%  
Štyri muchy na sivom zamate (1971)
Four Flies on Grey Velvet
 64% 64%  also story
Deväťchvostá mačka (1971)
The Cat o' Nine Tails
 58% 58%  also story
Vták s krištáľovým perím (1970)
The Bird with the Crystal Plumage
 66% 66%  
Cemetery Without Crosses (1969)  58% 58%  
The Five Man Army (1969)  60% 60%  
Metti una sera a cena (1969)  50% 50%  
Stagione dei sensi, La (1969)    
Probabilitŕ zero (1969)  30% 30%  
Legione dei dannati, La (1969)  42% 42%  
Today It's Me... Tomorrow It's You! (1968)  59% 59%  
Vtedy na Západe (1968)
Once Upon a Time in the West
 93% 93%  story
Héros ne meurent jamais, Les (1968)    
Rivoluzione sessuale, La (1968)    
Comandamenti per un gangster (1968)    
Scusi, lei č favorevole o contrario? (1967)  40% 40%  
 
 Produkcia
Armáda démonov: Matka sĺz (2007)
Terza madre, La
 72% 72%  
Karetní hráč (2004)
The Card Dealer
 53% 53%  
Vrah prichádza v noci (2001)
Sleepless
 42% 42%  
Scarlet Diva (2000)  60% 60%  
Gaston Leroux's The Wax Mask (1997)  60% 60%  
Stendhalov syndróm (1996)
The Stendhal Syndrome
 48% 48%  
Trauma (1993)  48% 48%  
Sekta (1991)
Demons 4: The Devil's Daughter
 66% 66%  
Dve diabolské oči (1990)
Two Evil Eyes
 59% 59%  executive producer
Svätyňa (1989)
The Church
 47% 47%  
Turno di notte (1987)    
Opera (1987)  64% 64%  
Démoni 2 (1986)
Demons 2
 59% 59%  
Démoni (1985)
Demons
 71% 71%  
Phenomena (1985)  71% 71%  
Úsvit mŕtvych (1978)
Dawn of the Dead
 72% 72%  
Električka (1973)
Tram, Il
 59% 59%  
Bambola, La (1973)  60% 60%  
Testimone oculare (1973)  59% 59%  
 
 Hudba
Suspiria (1977)  78% 78%  


 Herec
Cielo č sempre piů blu, Il (1995)  60% 60%  Man Confessing To Fransiscan Mon
Opera (1987)  64% 64%  Narrator (Italian version) (uncr
Phenomena (1985)  71% 71%  Narrator (Italian version) (uncr
Inferno / Trojice smrti (1980)
Inferno
 72% 72%  Narrator (Italian version) (uncr
Scusi, lei č favorevole o contrario? (1967)  40% 40%  Priest

 Vystupoval v
Into the Dark: Exploring the Horror Film (2008)    Sám seba
Dead On: The Life and Cinema of George A. Romero (2008)    Sám seba
Boogeymen II: Masters of Horror (2004)    Sám seba
The Dead Will Walk (2004)  80% 80%  Sám seba
Mario Bava: Operazione paura (2004)    Sám seba
Two Master's Eyes (2003)    Sám seba
Masters of Horror (2002)  80% 80%  Sám seba
Suspiria 25th Anniversary (2001)  50% 50%  Sám seba
Tales of the Cat (2001)  40% 40%  Sám seba
Inferno 20th Anniversary (2000)  30% 30%  Sám seba
Deep Red 25th Anniversary (2000)  30% 30%  Sám seba
Dario Argento: An Eye for Horror (2000)  80% 80%  Sám seba (interviewee)
Homo cinematographicus (1998)    Sám seba (regista)
Mondo di Dario Argento 3: Il museo degli orrori di Dario Argento (1997)  30% 30%  Sám seba
Fear in the Dark (1991)  40% 40%  Sám seba
Dario Argento: Master of Horror (1991)  50% 50%  Sám seba
The Valley (1985)  50% 50%  Sám seba
Dario Argento's World of Horror (1985)  56% 56%  Sám seba



Dario Argento a jeho tri matky temnoty
Príspevok čitateľa jay_laine   
[pred 10. rokmi]
Taliansky režisér a scenárista Dario Argento sa narodil 7. septembra 1940 v Ríme v rodine významného filmového producenta Salvatore Argenta a módnej fotografky brazílskeho pôvodu Eldy Luxardo. Jeho vzťah k rodičom bol počas detstva a mladosti naozaj rozporuplný. Vo svojom živote preukazoval viac poslušnosti pomyselným „patrónom“: filmovému hororu a trom matkám temnoty: Mater Suspiriorum, Mater Tenebrarum a Mater Lachrimarum, ktoré ho inšpirovali k natočeniu najznámejšieho diela – filmovej trilogie Suspiria (1977), Inferno (1980) a La terza madre (2007).
Skôr než sa Argento stal známym režisérom, rozhodol sa opustiť lýceum a rodný dom. Jeho časté úteky ho zaviedli do rôznych končín Talianska aj Európy. Počas jedného z dlhších útekov pracoval ako umývač riadu v špičkovej parížskej reštaurácii. Po návrate do rodného Talianska sa pokúšal živiť ako filmový kritik v rôznych periodikách, najmä v denníku Paese Sera.
Netrvalo ... [ďalej]
TotalRating:  TotalRating: 100%  TR 100% (ratings:10)
jay_laine

KarmaRank: 7



Trnava
Príspevkov: 153
 
Pridaj biografiu k tejto osobnosti










Návrat hore Parfémy - Knihkupectvo - DVD - Knihy - České knihy  Zoznam filmov - Filmové osobnosti - Členovia
Copyright © 2002 FilmKlub.sk, Všetky práva vyhradené.
Publikovanie alebo dalšie šírenie obsahu serveru FilmKlub.sk je bez písomného suhlasu redakcie zakázané.