Zoznam filmov - Filmové osobnosti - Členovia Zabudol si heslo či nick? | Zaregistruj sa | Prihlás sa | Odkazy | Nastavenia | Moji priatelia  
Home
   Domov  |   Fórum  |   Horor  |   Komédia  |   Thriller  |   Dráma  |   Sci-Fi  |   Fantasy  |   Action  |   Pomoc  |  
Podrobné vyhľadávanie
  DVD Predajňa
  Novinky
  Fórum
  Aktívne diskusie
  Scenáre
  Fotky
  Zoznam Recenzií
  Biografie
  Filmy
  NAJ filmy
  Tapety - Wallpapery
  Kalendár premiér
  Recenzie
  TOP 100
  A-Z index
  Chat
  Linky
  Kinema.sk

Lucio Fulci

Dátum narodenia: 17.06.1927 - Rome, Italy
Dátum umrtia: 13.03.1996
Znamenie:
BLÍŽENCI
Iné celebrity v tomto znamení

Filmografia
 
 Réžia
Dvere do ticha (1991)
Door to Silence
 70% 70%  
Hlasy zo záhrobia (1991)
Voices from Beyond
 55% 55%  
Demonia (1990)  27% 27%  
Koncert hrôzy (1990)
A Cat In the Brain
 49% 49%  
Sladký dom hrôzy (1989)
The Sweet House of Horrors
 40% 40%  
Casa del tempo, La (1989)
The House of Clocks
 70% 70%  
Zombie 3 (1988)
Zombi 3
 62% 62%  
Quando Alice ruppe lo specchio (1988)
When Alice Broke the Mirror
 60% 60%  
Fantasma di Sodoma, Il (1988)
The Ghosts of Sodom
 40% 40%  
Aenigma (1987)  50% 50%  
Divine Obsession (1986)  42% 42%  
Smrtiaca spona (1984)
Murder Rock - Dancing Death
 51% 51%  
Warriors of the Year 2072 (1984)  50% 50%  
Conquista, La (1983)  42% 42%  
Manhattan Baby (1982)  42% 42%  
Rozparovač z New Yorku (1982)
The New York Ripper
 73% 73%  
Čierny kocúr (1981)
The Black Cat
 64% 64%  
Dom pri cintoríne (1981)
The House by the Cemetery
 66% 66%  
E tu vivrai nel terrore - L'aldilà (1981)
The Beyond
 78% 78%  
Mesto živej smrti (1980)
City of the Living Dead
 66% 66%  
Contraband (1980)  70% 70%  
Zombie 2 (1979)
Zombie
 65% 65%  
Strieborné sedlo (1978)
Sella d'argento
 60% 60%  
Zvuky temna (1977)
The Psychic
 70% 70%  
Pretora, La (1976)  60% 60%  
Four Horsemen of the Apocalypse (1975)  70% 70%  
Cav. Costante Nicosia demoniaco, ovvero: Dracula in Brianza, Il (1975)  59% 59%  
Návrat Bieleho tesáka (1974)
Ritorno di Zanna Bianca, Il
 59% 59%  
Biely tesák (1973)
White Fang
 85% 85%  
All'onorevole piacciono le donne (1972)  70% 70%  
Netýrajte kačiatko (1972)
Non si sevizia un paperino
 60% 60%  
Lucertola con la pelle di donna, Una (1971)
A Lizard in a Woman's Skin
 80% 80%  
Una sull'altra (1969)  80% 80%  
Perverzný príbeh Beatrice Cenci (1969)
Beatrice Cenci
 67% 67%  
Come rubammo la bomba atomica (1967)    
Operazione San Pietro (1967)  48% 48%  
Lungo, il corto, il gatto, Il (1967)  70% 70%  
Massacre Time (1966)  70% 70%  
Come svaligiammo la banca d'Italia (1966)  70% 70%  
002 operazione Luna (1965)  60% 60%  
Due parŕ, I (1965)    
Come inguaiammo l'esercito (1965)    
Maniaci, I (1964)    
Due pericoli pubblici, I (1964)    
Due evasi di Sing Sing, I (1964)    
002 agenti segretissimi (1964)    
Imbroglioni, Gli (1963)    
Strano tipo, Uno (1963)    
Massaggiatrici, Le (1962)  60% 60%  
Colpo gobbo all'italiana (1962)  60% 60%  
Due della legione straniera, I (1962)    
Howlers of the Dock (1960)  70% 70%  
Ragazzi del Juke-Box (1959)  59% 59%  
Ladri, I (1959)  60% 60%  
 
 Scenár
Gaston Leroux's The Wax Mask (1997)  60% 60%  
Dvere do ticha (1991)
Door to Silence
 70% 70%  
Hlasy zo záhrobia (1991)
Voices from Beyond
 55% 55%  
Koncert hrôzy (1990)
A Cat In the Brain
 49% 49%  
Demonia (1990)  27% 27%  
Casa del tempo, La (1989)
The House of Clocks
 70% 70%  story
Sladký dom hrôzy (1989)
The Sweet House of Horrors
 40% 40%  story
Fantasma di Sodoma, Il (1988)
The Ghosts of Sodom
 40% 40%  
Quando Alice ruppe lo specchio (1988)
When Alice Broke the Mirror
 60% 60%  
Aenigma (1987)  50% 50%  screenplay
Gabbia, La (1986)  60% 60%  
Divine Obsession (1986)  42% 42%  
Rozparovač z New Yorku (1982)
The New York Ripper
 73% 73%  
Dom pri cintoríne (1981)
The House by the Cemetery
 66% 66%  
Čierny kocúr (1981)
The Black Cat
 64% 64%  screenplay
Contraband (1980)  70% 70%  
Mesto živej smrti (1980)
City of the Living Dead
 66% 66%  
Zvuky temna (1977)
The Psychic
 70% 70%  
Návrat Bieleho tesáka (1974)
Ritorno di Zanna Bianca, Il
 59% 59%  
All'onorevole piacciono le donne (1972)  70% 70%  
Netýrajte kačiatko (1972)
Non si sevizia un paperino
 60% 60%  screenplay
Lucertola con la pelle di donna, Una (1971)
A Lizard in a Woman's Skin
 80% 80%  also story
Una sull'altra (1969)  80% 80%  also story
Perverzný príbeh Beatrice Cenci (1969)
Beatrice Cenci
 67% 67%  
Double Face (1969)  60% 60%  story
Due crociati, I (1968)    screenplay
Come svaligiammo la banca d'Italia (1966)  70% 70%  screenplay
Due parŕ, I (1965)    screenplay
Maniaci, I (1964)    
Strano tipo, Uno (1963)    
Totň, Peppino e la dolce vita (1961)  70% 70%  story
Ragazzi del Juke-Box (1959)  59% 59%  
Ladri, I (1959)  60% 60%  also story
Totň nella luna (1958)  70% 70%  story
Guardia, ladro e cameriera (1958)    also story
Io sono la primula rossa (1955)    
Piccola posta (1955)  70% 70%  
Americano a Roma, Un (1954)  70% 70%  
Totň all'inferno (1954)  70% 70%  dialogue
Giorno in pretura, Un (1954)  80% 80%  
Uomo, la bestia e la virtů, L' (1953)  80% 80%  
 
 Produkcia
Massacre (1989)  50% 50%  
Massacre Time (1966)  70% 70%  


 Herec
Hlasy zo záhrobia (1991)
Voices from Beyond
 55% 55%  Pathologist
Koncert hrôzy (1990)
A Cat In the Brain
 49% 49%  Dr. Lucio Fulci
Aenigma (1987)  50% 50%  Police Inspector (uncredited)
Divine Obsession (1986)  42% 42%  Bracelet Vendor
Smrtiaca spona (1984)
Murder Rock - Dancing Death
 51% 51%  Phil, the agent
Rozparovač z New Yorku (1982)
The New York Ripper
 73% 73%  Chief of Police
Manhattan Baby (1982)  42% 42%  Dr. Forrester
Dom pri cintoríne (1981)
The House by the Cemetery
 66% 66%  Professor Muller (uncredited)
Čierny kocúr (1981)
The Black Cat
 64% 64%  Doctor (scenes deleted)
E tu vivrai nel terrore - L'aldilà (1981)
The Beyond
 78% 78%  Town Clerk (uncredited)
Mesto živej smrti (1980)
City of the Living Dead
 66% 66%  Dr. Joe Thompson (pathologist) (
Zombie 2 (1979)
Zombie
 65% 65%  Newspaper Editor-in-Chief (uncre
Una sull'altra (1969)  80% 80%  Graphologist
Two R-R-Ringos from Texas (1967)    
Motor Patrol (1950)    Tom Morgan

 Vystupoval v
Sick-o-pathics (1996)  50% 50%  Sám seba



Lucio Fulci - nekorunovaný kráľ talianskeho horroru
Príspevok čitateľa jay_laine   
[pred 10. rokmi]
Keď sa 17. júna 1927 v Ríme narodil Lucio Fulci v usporiadanej talianskej katolíckej rodine, málokto tušil, že raz výjde na Saturnov pahorok tak vysoko až sa stane majstrom horroru. Osud tohto známeho režiséra, scenáristu a herca mal byť pôvodne iný. Až po štúdiu medicíny sa rozhodol pre filmovú kariéru.
Fulci v začiatkoch vlastnej filmovej kariéry pracoval na rôznych žánroch v Taliansku. Na počiatku 70. rokov 20. storočia si vybral žáner giallo, čo je taliansky variant thrilleru, ktorý obsahuje súčasne prvky kriminálneho, horrorového a erotického filmu. Tento subžáner dosiahol hodiny svojej slávy, a samozrejme, aj komerčného úspechu v rokoch 1960 až 1980. Aj Fulci svojimi prvými giallo horrormi, ktoré vyprodukoval: A Lizard in a Woman's Skin (Jašter v ženskej koži, 1971) a Don't Torture a Duckling (1972), vyvolal viacero polemík a rozdielnych reakcií, najmä kvôli zobrazovaniu násilia a odvážnym názorom na cirkev.
V ... [ďalej]
TotalRating:  TotalRating: 100%  TR 100% (ratings:10)
jay_laine

KarmaRank: 7



Trnava
Príspevkov: 153
 
Pridaj biografiu k tejto osobnosti










Návrat hore Parfémy - Knihkupectvo - DVD - Knihy - České knihy  Zoznam filmov - Filmové osobnosti - Členovia
Copyright © 2002 FilmKlub.sk, Všetky práva vyhradené.
Publikovanie alebo dalšie šírenie obsahu serveru FilmKlub.sk je bez písomného suhlasu redakcie zakázané.