Zoznam filmov - Filmové osobnosti - Členovia Zabudol si heslo či nick? | Zaregistruj sa | Prihlás sa | Odkazy | Nastavenia | Moji priatelia  
Home
   Domov  |   Fórum  |   Horor  |   Komédia  |   Thriller  |   Dráma  |   Sci-Fi  |   Fantasy  |   Action  |   Pomoc  |  
Podrobné vyhľadávanie
  DVD Predajňa
  Novinky
  Fórum
  Aktívne diskusie
  Scenáre
  Fotky
  Zoznam Recenzií
  Biografie
  Filmy
  NAJ filmy
  Tapety - Wallpapery
  Kalendár premiér
  Recenzie
  TOP 100
  A-Z index
  Chat
  Linky
  Kinema.sk

Matthew Macfadyen


Filmografia

 Herec
Frost/Nixon (2008)  94% 94%  John Birt
Marple: A Pocketful of Rye (2008)    Inspector Neele
V plameňoch (2008)
Incendiary
 95% 95%  Terrance
Little Dorrit (2008)    Arthur Clennam (14 episodes, 200
Horší než smrt (2007)
Death at a Funeral
 79% 79%  Daniel
Secret Life (2007)  90% 90%  Charley
Pýcha a predsudok (2005)
Pride & Prejudice
 86% 86%  Mr. Darcy
In My Father's Den (2004)  90% 90%  Paul Prior
Zučtovanie (2003)
The Reckoning
 88% 88%  King's Justice
The Way We Live Now (2001)    Sir Felix Carbury (4 episodes, 2
Perfect Strangers (2001)  90% 90%  Daniel
Enigma (2001)  67% 67%  Cave
Možná, miláčku (2000)
Maybe Baby
 51% 51%  Nigel
Vražedná místa / Doktor Bell: Temné začátky Sherlocka Holmese (2000)
Murder Rooms
 80% 80%  Waller
Warriors (1999)  92% 92%  Pvt. Alan James



Matthew Macfadyen
Príspevok čitateľa kitty25   
[pred 10. rokmi]
Narodil sa 17.10.1974 v Norfolku v Anglicku. Jeho matka bola dramatická herečka a zároveň učiteľka. Má mladšieho brata Jamieho. Študoval na Royal Academy of Dramatic Art (RADA). Rýchlo sa stal známym hercom v Británii, pretože výborne stvárnil mnoho úloh v divadle, ale aj v TV. (napr. Warriors, Perfect strangers, atd.) Zažiaril v akčnej sérii Spooks (BBC), kde si zahral postavu Toma Quinna, vdaka ktorej sa razom stal v Británii veľmi populárnym. Jeho chvíľa však prišla až v roku 2005, keď si po boku s hviezdnou Kierou Knightley zahral postavu Mr. Darcyho v novej verzii slávneho sfilmovaného románu od Jane Austinovej Pýcha a predsudok (Pride&Prejudice). Táto postava mu priniesla svetovú popularitu a mnoho nových fanúšikov. Režisér Joe Wright si do tejto úlohy nemohol vybrať lepšieho predstaviteľa. Ako sa vyjadril, medzi Metthewom a Kierou bola silná chémia, ktorá vyvolala v divákoch vášne. Kiera dokonca za túto rolu bola nominovaná ... [ďalej]
Nedostatok ratingov
kitty25
Nový člen


Príspevkov: 0
 
Pridaj biografiu k tejto osobnosti










Návrat hore Parfémy - Knihkupectvo - DVD - Knihy - České knihy  Zoznam filmov - Filmové osobnosti - Členovia
Copyright © 2002 FilmKlub.sk, Všetky práva vyhradené.
Publikovanie alebo dalšie šírenie obsahu serveru FilmKlub.sk je bez písomného suhlasu redakcie zakázané.