Zoznam filmov - Filmové osobnosti - Členovia Zabudol si heslo či nick? | Zaregistruj sa | Prihlás sa | Odkazy | Nastavenia | Moji priatelia  
Home
   Domov  |   Fórum  |   Horor  |   Komédia  |   Thriller  |   Dráma  |   Sci-Fi  |   Fantasy  |   Action  |   Pomoc  |  
Podrobné vyhľadávanie
  DVD Predajňa
  Novinky
  Fórum
  Aktívne diskusie
  Scenáre
  Fotky
  Zoznam Recenzií
  Biografie
  Filmy
  NAJ filmy
  Tapety - Wallpapery
  Kalendár premiér
  Recenzie
  TOP 100
  A-Z index
  Chat
  Linky
  Kinema.sk

Richard Matheson


Filmografia
 
 Scenár
The Incredible Shrinking Man (2010)    
Box (2009)
The Box
 68% 68%  
Countdown (2009)    
Som legenda (2007)
I Am Legend
 79% 79%  novel "I Am Legend"
Masters of Horror (2005)  85% 85%  short story
Ozveny mŕtvych (1999)
Stir of Echoes
 74% 74%  novel
Ako prichádzajú sny (1998)
What Dreams May Come
 77% 77%  novel
Zóna soumraku (1994)
Twilight Zone: Rod Serling's Lost Classics
 59% 59%  teleplay
Parťáci (1990)
Loose Cannons
 36% 36%  
The Dreamer of Oz (1990)  70% 70%  story
Malá, menší, ještě menší (1981)
The Incredible Shrinking Woman
 42% 42%  novel
Kdysi dávno (1980)
Somewhere in Time
 65% 65%  novel
Dead of Night (1977)  64% 64%  
Trilogy of Terror (1975)  62% 62%  also story Prey
Ledová ňadra (1974)
Seins de glace, Les
 48% 48%  novel
Scream of the Wolf (1974)  56% 56%  
Dying Room Only (1973)  64% 64%  also story
The Night Strangler (1973)  68% 68%  
Dracula (1973)  62% 62%  
Legenda pekelného domu (1973)
The Legend of Hell House
 57% 57%  also novel Hell House
The Night Stalker (1972)  68% 68%  
Ghost Story (1972)  60% 60%  
Duel (1971)  85% 85%  also story
The Omega Man (1971)  74% 74%  novel
The Devil Rides Out (1968)  80% 80%  
Star Trek: Nepriateľ v nás (1966)
Star Trek: The Enemy Within
   writer
Fanatic (1965)  51% 51%  
Komedie plná hrůz (1964)
The Comedy of Terrors
 62% 62%  
Posledný človek na Zemi (1964)
The Last Man on Earth
 78% 78%  novel
Havran (1963)
The Raven
 69% 69%  
The Alfred Hitchcock Hour (1962)    also novel
Tales of Terror (1962)  71% 71%  
The Alfred Hitchcock Hour (1962)    one episode
The Alfred Hitchcock Hour (1962)    one episode
Master of the World (1961)  51% 51%  
Jama a kyvadlo (1961)
Pit and the Pendulum
 74% 74%  
Zánik domu Usherovcov (1960)
House of Usher
 77% 77%  
The Twilight Zone (1959)    
The Twilight Zone (1959)    
The Twilight Zone (1959)    
The Twilight Zone (1959)    
The Twilight Zone (1959)    
Lawman (1958)    
Lawman (1958)    
Lawman (1958)    
Lawman (1958)    
Have Gun - Will Travel (1957)    
Have Gun - Will Travel (1957)    
Have Gun - Will Travel (1957)    
Have Gun - Will Travel (1957)    
Have Gun - Will Travel (1957)    
Have Gun - Will Travel (1957)    
Zmenšujúci sa muž (1957)
The Incredible Shrinking Man
 86% 86%  novel
Have Gun - Will Travel (1957)    

 Vystupoval v
Shadows in the Dark: The Val Lewton Legacy (2005)  80% 80%  Sám seba
Richard Matheson: The Writing of 'Duel' (2004)    Sám seba
100 Years of Horror: Sorcerers (1996)  99% 99%  Sám seba
100 Years of Horror: The Aristocrats of Evil (1996)    Sám seba
100 Years of Horror: Giants and Dinosaurs (1996)    Sám seba
100 Years of Horror: The Evil Unseeable (1996)    Sám seba



Nadžánrový autor
Príspevok čitateľa Gustoxxx   
[pred 10. rokmi]
Narodil sa 20 februára 1926 v Allendale (New Jersey, USA) v rodine nórskych prisťahovalcov. V roku 1943 absolvoval Vysokú školu technickú v Brooklyne. Následne vstúpil do armády a v druhej svetovej vojne slúžil u pechoty. V roku 1949 získal na University of Missouri bakalársky diplom zo žurnalistiky. Oženil sa v roku 1952 a má štyri deti, z ktorých tri pokračujú v otcových šľapajách a tiež sa stali spisovateľmi (Chris, Richard Christian a Ali).
Richard Matheson obohatil sci-fi o nové dimenzie tým, že do nej vniesol niektoré horrorové prvky. Taký bol po predchádzajúcich zväzkoch poviedok hneď jeho prvý román Som legenda (1954), ktorý bol prvýkrát sfilmovaný už v roku 1964 pod názvom Posledný človek na Zemi a naposledy v roku 2007 pod názvom Som legenda. Som legenda sa do dnešných čias pravidelne umiestňuje v prvých desiatkách najlepších románov horrorového žánru (aj keď pôvodne bol prezentovaný ako sciente fiction). Matheson ako jeden z ... [ďalej]
TotalRating:  TotalRating: 100%  TR 100% (ratings:8)
Gustoxxx

KarmaRank: 10



Príspevkov: 660
 
Pridaj biografiu k tejto osobnosti










Návrat hore Parfémy - Knihkupectvo - DVD - Knihy - České knihy  Zoznam filmov - Filmové osobnosti - Členovia
Copyright © 2002 FilmKlub.sk, Všetky práva vyhradené.
Publikovanie alebo dalšie šírenie obsahu serveru FilmKlub.sk je bez písomného suhlasu redakcie zakázané.